- Nieuw
Achterhoek Cider
De Achterhoek Cider is vriendelijk en open.
En een goede weerspiegeling van het gastvrije en sympathieke karakter van de Achterhoek.
Een cider van hoge kwaliteit om dagelijks van te genieten.
Gemaakt van een melange van Nederlandse appelrassen w.o. Jonagold, Goudreinet en Elstar.
De cider ontwikkelt zich net als de betere wijnen op de fles.
Delicaat mousserend, sec en bitterfris. Alc. 7,4% vol.
Ten minste houdbaar t/m 5 jaar na het oogstjaar
Land Adel Cider
Een product van landgoed Velhorst en vervaardigt volgens de methode champenoise.
Om van te genieten bij bijzondere gelegenheden.
Gemaakt van een melange van Nederlandse appelrassen w.o. Schone van Boskoop, Bellefleur en Notarisappel.
De cider ontwikkelt zich net als de betere wijnen op de fles.
Royaal mousserend, demi sec tot sweet met champagne allure. Alc. 7,9% vol.
Representatieve champagne fles van 0,375 ltr.
Ten minste houdbaar t/m 5 jaar na het oogstjaar.
The Merry Apple Cider
Een cider die associaties oproept met gerenommeerde Engelse ciders.
Een geschikte dorstlesser bij warm weer voor op het terras of in de tuin.
Gemaakt van een melange van Engelse appelrassen w.o. Dymock Red, Dabinette en Fox Whelp.
De cider ontwikkelt zich net als de betere wijnen op de fles.
Monter mousserend, sec en aangenaam verfrissend.
Representatieve champagne fles van 0,375 ltr.
Ten minste houdbaar t/m 5 jaar na het oogst jaar.
- Verpakkingseenheid
- 1 doos
- Aantal in verpakking
- 3 ciders
Cider Drinks is de maker van ambachtelijke en natuurlijke ciders. Ze zijn gevestigd op landgoed De Velhorst nabij het historische stadje Lochem.
Ciders Drinks wordt gemaakt van 100% appels. Er wordt geen concentraat, water of koolzuur aan toegevoegd. Ook worden geen geur-en kleurstoffen gebruikt. Connaisseurs en restaurants beoordelen de ciders van Cider Drinks tot het top segment. Ciders Drinks worden op ambachtelijke en natuurlijke wijze gemaakt. W=Ze gebruiken hiervoor appels van (oud) Nederlandse -en Engelse appelrassen. Deze worden handmatig geselecteerd en geplukt.
Na de oogst worden de appels enige tijd in de buitenlucht bewaard om na te rijpen en wederom handmatig geselecteerd, gewassen en vermalen. Hierna vindt er een pulpgisting plaats waarna de vermalen appels tot sap worden geperst. Dit sap wordt gedurende de wintermaanden in een koele omgeving opgeslagen. Door de langzame fermentatie ontwikkelt zich daar een cider met een zacht en laag alcoholpercentage. Door de cider over te hevelen wordt ze helder. In het voorjaar wordt de cider gebotteld waarna ze vanaf Koningsdag (en nog jaren erna) op dronk is.